fredag 29. juli 2011

Edinburgh

Arkivbesøk, jazzfestival og shopping var stikkord for turen til Edinburgh denne gangen. Det startet med en shoppingrunde i Princes street. Det var et yrende folkeliv og masse turister.


I Grassmarket er det mange butikker som selger design. Klær, vesker, smykker, kunst og annet tilbehør til hjemmet. Her er det også antikvariater med et godt utvalg av bøker innen forskjellige emner. Et par bøker med lokalhistorie ble med hjem.

Grassmarket er også jazzfestival. Etter åpningen av festivalen ble det et par turer oppnog ned Grassmarket for å høre på musikk og se på livet før det var tid for middag på en av de mange små restaurantene.





fra Grassmarket


Det ble to turer innom General Register House for å lete etter slekt, Der fant jeg et par bøker om slektgransking så nå har jegblesestoff for en tid framover.


Etterpå var det busstur og guiding før dagen ble avsluttet med et besøk på det nye National Museum of Scotland.



mandag 18. juli 2011

Sommernatt på Sørburøy

Så ble det atter tid til en tur ut i Froan. Om for ikke så mange dager, så iallefall nok til at livet kunne nytes i de lyse kvelds og nattetimer.

Det er noe spesielt når sola møter havet, de blir ett for en stund og det er bare å nyte det spesielle lyset som markerer overgangen mellom dag og natt. Følger du godt med ser du at himmelen blir blir rødere og rødere. Fargene forandrer seg fra minutt til minutt før sola sier takk for seg Da har månen forlengst overtatt plassen og speiler seg i havflaten for noen timer.



Da er det flott i sitte og nyte utsikten i fred og ro. Det er ikke en lyd å høre, jo, kanskje var det en fisk som spratt litt lenger ute. Så roet det seg igjen og naturen gikk igjen til ro.